Plopsa maakt nieuwe thema ‘boomstammetjes’ bekend

Plopsa heeft zonet de tweede grootste investering voor 2019 in Plopsaland De Panne aangekondigd. Naast de Wizzy & Woppy-zone, die vanaf de paasvakantie door het leven zal gaan als de K3-zone, zal ook de populaire attractie ‘De Boomstammetjes’ in een nieuw jasje gestoken worden. 

Begin augustus bracht Studio100fan.eu al eerste het nieuws dat Plopsa een bouwvergunning had aangevraagd voor de her-thematisering van de populaire attractie ‘De Boomstammetjes’. Vandaag maakte Plopsa officieel bekend dat de bekende attractie volledig gerenoveerd zal worden en vanaf de zomer 2019 helemaal in het teken van de leefwereld van de dinosaurussen zal staan.

Het is reeds de tweede investering in het park voor 2019. De eerste investering, de her-thematisering van de Wizzy & Woppy-zone naar een K3-zone, werd enkele weken geleden aangekondigd. “We vinden het belangrijk om voortdurend te blijven investeren, ook in de bestaande zones, zodat deze mooi en up-to-date blijven.”, vertelt CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof hieraan toe.

De log flume-attractie werd gebouwd in 1989 en maakt deel uit van het Kasteelplein. De Boomstammetjes, die momenteel een Samson & Gert-thema hebben, wordt volledig gestript en krijgt een dinothema aangemeten.

“Gezien de enorme populariteit van dino’s bij kinderen én na de succesvolle integratie van de Dino Splash in Plopsa Coo, is het een logische beslissing om dinosaurussen ook in Plopsaland De Panne te introduceren.”, zegt Steve Van den Kerkhof. “We zijn overtuigd van de blijvende populariteit van dino’s bij kinderen. Zo hebben we ook plannen om in het kader van scholen en educatieve projecten rond dit thema te werken.”

Schets station Dino Splash

“De Boomstammetjes wordt een echte belevingsattractie. Naast de sensatie die bezoekers ervaren door de 2 grote drops die de attractie maakt, zullen er heel wat belevingselementen toegevoegd worden aan de attractie door een ver doorgedreven thematisering.”, zegt Steve Van den Kerkhof enthousiast. “Zo zal men door een prehistorisch landschap varen en levensechte bewegende dinosaurussen kruisen. Het bootje zal zich een weg banen langs kolkende vulkanen en lavastromen.”

Ook vanuit de populaire familieattractie De Draak zullen bezoekers zicht hebben op het parcours. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 5 miljoen euro. De opening staat gepland voor de zomer van 2019.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *