Plopsa reageert op klacht van man met beenprothese

Vandaag verscheen in de pers een artikel waarin een man aanklaagde ‘zijn handicap te moeten bewijzen’ terwijl hij een beenprothese heeft. Plopsa wenst met dit persbericht het verhaal te weerleggen en de juiste context van de ontevredenheid van mijnheer te schetsen.

Afgelopen maandag meldde de persoon in kwestie zich aan aan het onthaal van Plopsaland De Panne. Mijnheer beweerde dat hij gratis tickets had gekregen via een leverancier maar kon deze niet voorleggen. Desondanks verwachtte mijnheer dat de medewerkers van Plopsaland hem en zijn familie gratis toegang tot het park zouden verlenen en daarbovenop een parkingticket en lunchvouchers zouden geven. De medewerkers hebben vervolgens voorgesteld om de leverancier waarvan hij de gratis tickets had gekregen te contacteren zodat men hem alsnog zou kunnen geven waar hij naar eigen zeggen recht op had. Mijnheer weigerde echter zijn naam en gegevens te geven. Hij beweerde wel een bewijs te hebben, maar zou dit in de vuilbak gegooid hebben vlak voor de ingang van het park. Daarop zei hij dat de medewerkster ‘dan maar in de vuilnisbakken moest gaan zoeken’. Helaas, door het ontbreken van de naam en de gegevens, kon men mijnheer niet verder helpen. Hij dreigde daarop naar de pers te stappen indien hem geen gratis toegang verleend werd.

Pas in de spijtige discussie die daarop volgde bracht mijnheer zelf zijn handicap ter sprake. Dit had aanvankelijk niks met de discussie te maken. Een belangrijke nuance op wat vandaag verschijnt in de pers, is dat mijnheer overigens niet zou moeten bewijzen dat hij een handicap heeft om te genieten van de voorrangsregels, maar wel dat hij niet in staat is om te wachten bij een attractie.

“We vinden het heel jammer dat dit verhaal op deze manier de pers haalt en mensen in dezelfde situatie als mijnheer onnodig kwaad en ongerust maakt.”, reageert Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

Plopsa wenst niet verder te reageren op dit individueel voorval. Alle benodigde informatie voor personen met een handicap is gebundeld in een toegankelijkheidsgids die per park ter beschikking gesteld wordt aan het onthaal en eveneens online op de website van Plopsa te raadplegen is. Bovendien is Plopsa ook steeds telefonisch, per mail en via social media bereikbaar voor meer informatie bij het plannen van een bezoek en benadrukt de pretparkengroep dat het bezoekers met een handicap een zo comfortabel mogelijk bezoek wil bezorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *