Wat staat de nieuwe K3 te wachten?

Nog drie nachtjes slapen en dan weten we in Vlaanderen en Nederland wie van de zes overgebleven kandidaten zichzelf een echt K3’tje mag noemen. Een K3’tje zijn is een droom voor vele meisjes, maar wat staat de nieuwe K3 eigenlijk te wachten. Telefacts nam vrijdag een exclusief kijkje achter de schermen van de liveshow van ‘K3 Zoekt K3’, en sprak met Karen, Kristel, Josje en Gert over het K3-bestaan.

Een overvolle agenda? Een leven in de schijnwerpers? Deel uitmaken van een goed geoliede machine? Beseffen de winnaars van K3 Zoekt K3 eigenlijk waaraan ze beginnen? Telefacts bracht een bezoekje achter de schermen van de ‘K3 Zoekt K3’ liveshow en sprak er met de kandidaten, ze gingen langs bij de huidige K3-meisjes Karen, Kristel en Josje en spraken met Studio 100-baas Gert Verhulst over hoe hij de meisjes probeert klaar te stomen voor het ultieme succes. “Ze zeggen dat ze beseffen waarin ze in terecht zullen komen, maar de realiteit zal hectischer zijn en nog grootser dan ze zich kunnen voorstellen.”

K3 Zoekt K3 is een heel ander soort wedstrijd dan pakweg Idool of The Voice. Wie K3 Zoekt K3 wint, wordt een instant-ster met een overvolle agenda. Gert Verhulst: “Dat kan een schok zijn voor die meisjes. Van de ene op de andere dag zijn ze op slag beroemd en hebben ze een overvolle agenda. Natuurlijk zullen we hen bijstaan met een heel team. Ze staan er niet alleen voor.”

Voor Karen en Kristel waren de beginjaren van K3 rustiger. Langzaam timmerde ze aan de weg om beroemd te worden, want het succes van K3 kwam niet van vandaag op morgen. Enkel Josje weet hoe het voelt om in de goed geoliede K3-machine terecht te komen. Nadat Josje in 2009 K2 Zoekt K3 won, ging alles meteen aan het draaien en dat was niet altijd even evident. Ziek zijn bij K3 kan niet, want “The Show Must Go On”. Ook Karen en Kristel kunnen hiervan meespreken. Zelfs wanneer ze het moeilijk hadden of ziek waren, ging de show gewoon door. Het leven in de schijnwerpers is vaak keihard. En daarop kan je niemand echt voorbereiden.

De finalisten van K3 zoekt K3 zijn nu nog volop aan het strijden voor de begeerde stek en hebben geen flauw idee wat hen te wachten staat. Maar misschien hoeft dat ook niet. Karen, Kristel en Josje zijn het unaniem eens: “Het is het allemaal meer dan waard geweest. We zouden het meteen opnieuw doen.”

Bekijk deze exclusieve blik achter de schermen vanavond om 21:40 uur bij Telefacts op VTM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *