‘Njam!’, het digitaal kookkanaal, gaat van start!

‘Njam!’, het digitaal kookkanaal dat uitmaakt van het (gratis) basispakket van Telenet, werd op 1 december gelanceerd  en is te zien op kanaal 20.

‘Njam!’ is een platform voor een hele waaier aan kookprojecten, gaande van eigen tv-programma’s en een digitale televisiezender, tot een website, boeken en tal van andere afgeleiden. ‘Njam!’ werd opgericht door Studio 100 en Peter Goossens. Hanne Troonbeeckx kondigt de verschillende programma ’s en hun chefs aan.

‘Njam!’-chefs zijn Roger van Damme, Manuel Wouters , Johan Segers, Dominique Persoone, Thierry Theys en Giuseppe Giacomazza. Njam! zal ook een zeer uitgebreid aanbod aan buitenlandse programma ’s bieden, met toppers als Jamie Oliver, Antonio Carluccio, James Martin, Gary Rhodes, Rick Stein en ‘Chef van de Eeuw’ Joël Robuchon. Het gaat hier niet voor niets om een groot aantal BBC programma ‘s. Op deze manier bekrachtigt Studio 100 de relatie die het al heeft opgebouwd met BBC, dankzij eerdere coproducties zoals Big & Small. Elk van deze programma’s zal worden ingeleid door een Bekende Vlaming die iets met koken heeft. Daarnaast werden ook programma’s aangekocht bij andere internationale partijen. Bovendien werd met de VRT een licentieovereenkomst afgesloten rond een aantal Vlaamse kookprogramma ’s uit hun archief.

Peter Goossens
“Wij hebben een mooi, maar apart en zwaar beroep. Zonder passie hou je dat nooit vol. In onze gastronomie wordt kennis van generatie op generatie aan de jonge chefs doorgegeven en dat vind ik super belangrijk.”

Peter Goossens is medestichter van ‘njam!’ en denkt mee achter de schermen. Voor onze kijkers zal hij in 2011 te zien zijn. Peter Goossens is dé Godfather van de Belgische gastronomie. Reeds op jonge leeftijd had hij zijn eigen restaurant. In 1992 opende hij het legendarische ‘Hof van Cleve’ in Kruishoutem. Sindsdien won hij zowat alle prijzen die er te winnen zijn. Het ‘Hof van Cleve’ heeft drie Michelin sterren. Gault Millau erkende Peter al in 1991 met 15/20 en twee koksmutsen. In 1994 werd dit 17/20 en drie koksmutsen. De vierde koksmuts en 19/20 volgden in 2000. In 2004 werd hij Chef van het jaar en sindsdien heeft hij een beoordeling van 19,5/20.

Klik hier voor meer informatie over de vele programma’s die worden uitgezonden op ‘njam!’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *