Studio 100 stopt met de exploitatie van de Flandriaboten

Studio 100 kondigde zopas in een persbericht aan dat het bedrijf deze zomer zal stoppen met de exploitatie van de bekende Antwerpse Flandriaboten. Studio 100 heeft de concessie met Brabo, de eigenaar van de Flandriaboten, ongezegd.

De geschiedenis van de rederij start in 1922. Van 1922 tot 1995 zijn de Flandriaboten eigendom van de familie Van Marcke. In 2011 bekomt Max & Hades, één van de dochterondernemingen van Studio 100, een exploitatieconcessie met Brabo, de eigenaar van de Flandriaboten. In 2014 wordt de concessie overgenomen door Studio 100.

Studio 100 organiseerde in de afgelopen jaren vele initiatieven op de Flandriaboten, zoals de Njam! Dinner Cruise en de Studio 100 boten, waarbij gezinnen samen met de bekende Studio 100 figuren, zoals Kabouter Plop en Piet Piraat, een rondvaart konden maken op De Schelde. Studio 100 betreurt dat het succes van deze initiatieven niet opwoog tegen de structurele verliezen van de rederij.

Hans Bourlon, CEO van Studio 100: “De boten waren oud, het onderhoud was duur en ze zopen diesel. Per jaar was er toch wel een verlies van enkele honderdduizenden euro’s. We zagen weinig licht aan het einde van de tunnel en dan moet je als een goede huisvader de juiste consequenties trekken.”

De Flandriaboten trokken jaarlijks gemiddeld 70.000 bezoekers, waaronder toeristen uit binnen- en buitenland. Ook werden de schepen gebruikt voor educatieve rondvaarten op De Schelde en verhuurd aan bedrijven voor teambuildings en evenementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *