Eerste blik op Nachtwacht film ‘De Poort der Zielen’

Vandaag stonden niemand minder dan Hilde De Baerdemaeker, Peter Thyssen en heel wat ander bekend volk op de set van de allereerste bioscoopfilm van de populaire KETNET-reeks Nachtwacht “De Poort der Zielen”. De opnames gingen deze zomer van start. De afgelopen drie dagen werd er gedraaid in de Sint-Bernardusabdij van Hemiksem.

Naast vaste acteurs Louis Thyssen (Vladimir), Celine Verbeeck (Keelin), Giovanni Kemper (Wilko) en Sven De Ridder (Vega) waren Hilde De Baerdemaeker (Nemmeza), Peter Thyssen (Roman), Kevin Bellemans (Renvie), Annemieke Verdoorn (President) en Juvat Westendorp (Gideon) van de partij.

We zagen Peter Thyssen zichtbaar genieten naast zoon Louis Thyssen. Peter speelt in de film Roman, een vampier van zo’n 250 jaar oud en de vader van Vlad. Hij beschermt de mensen en is net als zijn zoon op een dieet van tomatensap!

Hilde De Baerdemaeker zag er indrukwekkend uit als Nemmeza, een demonisch wezen uit de Onderwereld, de opperdemon.

Kevin Bellemans speelt Renvie, een vingervlugge zakkenroller uit de Onderwereld. Een mensachtig wezen, dat leeft van stelen en oplichten.

De allereerste bioscoopfilm van de populaire Studio 100-reeks Nachtwacht “De Poort der Zielen” zal vanaf 12 december 2018 te zien zijn in de Belgische bioscopen en vanaf 19 december in Nederland. De film is een coproductie met KETNET en wordt in België verdeeld door Kinepolis Film Distribution en in Nederland door Splendid Film.

Het verhaal

De bewoners van het pittoreske Schemermeer maken zich op voor een groot dorpsfeest. Vladimir, Wilko en Keelin, de leden van de Nachtwacht, hebben extra reden tot feesten want hun vriend en mentor Vega mag eindelijk uit zijn boek komen. Maar de vreugde is van korte duur want de drie helden krijgen slecht nieuws te horen. Iemand van hen zal immers de Nachtwacht moeten verlaten. Ondertussen beraamt de opperdemon Nemmeza snode plannen om alleenheerser te worden over alle werelden. Zal de Nachtwacht sterk genoeg zijn om dit duistere wezen tijdig te stoppen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *