Daens in wereldpremière!

Zaterdagavond is de musical Daens in wereldpremière gegaan en dit in aanwezigheid van heel wat Bekende Vlamingen. Ook de Belgische prins Laurent was aanwezig met zijn vrouw Claire Coombs. In zowat alle Vlaamse kranten is er vandaag een perfecte tot zelfs uitstekende recensie verschenen over het meesterwerk van Studio 100!

Twee jaar na de eerste bekendmaking ging zaterdagavond, 4 oktober 2008, de musical Daens in wereldpremière. Er waren heel wat Bekende Vlamingen aanwezig, zoals voormalige premier Jean-Luc Dehaene, zanger en componist Will Tura en mediafiguur Goedele Liekens. De meest verrassende gast was de Belgische prins Laurent, die samen met zijn vrouw kwam genieten van het schouwspel. Na de show maakte hij duidelijk dat de geschiedenis van België en Europa hem nauw aan het hart ligt.

Studio 100
Uiteraard waren er ook heel wat Studio 100-sterren die liepen over de uitgebreide rode loper. Fred van Kuijk en Louis Talpe kwamen collega Free “Mega Mindy” Souffriau aanmoedigen. Ook Lucien van Geffen en Iris Hesseling, uit ‘Het Huis Anubis’ kwamen het verhaal ontdekken wat België groot maakte.

Gert Verhulst en Hans Bourlon verzorgden het voorwoord bij aanvang van de musical. Wanneer Gert een kleine subtiele grap maakte over hoofdpartner Fortis, lag de zaal even plat van het lachen.

Nadien was het de beurt aan Vlaams minister-president Kris Peeters die, tijdens zijn toespraak, de wenkbrauwen van de aanwezigen in de zaal even deed fronsen. Hij maakte een blunder van jewelste door te verwijzen naar de schrijver van het gelijknamige boek, waar de film destijds op gebaseerd werd. In plaats van “Louis Paul Boon” te zeggen, begon hij te praten over “Karel Paul Boon”.

Positief
Heel wat kranten en magazines publiceerden vandaag positieve tot uitstekende recensies over de musical. In bepaalde kranten vergelijkt men de musical zelfs met wereldproducties zoals ‘Les Misèrables’ of een grootse Broadway-musical.

Ondertussen zijn er reeds 100.000 tickets verkocht, wat ver boven de verwachtingen van Studio 100 is. Tickets kunnen nog steeds aangekocht worden via Daens.be of via Studio100.be. Een woordvoerder van Studio 100 laat ook weten dat er al lichtjes winst wordt gemaakt op de musical.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *