Aangepaste programmering Studio 100-programma’s door staking VRT

Wegens een stakingsactie zullen zowel Ketnet (Canvas) en Eén morgen een aangepaste programmering uitzenden. Hierdoor zullen ook enkele programma’s van Studio 100 komen te vervallen, of uitgezonden worden op een ander tijdstip.

De Vlaamse openbare omroep VRT moet de volgende jaren drastisch besparen van de Vlaamse regering. De werknemers en vakbonden van de televisiezender gaan hiermee niet akkoord, en zullen daarom woensdag staken. Hierdoor zal de programmering morgen op alle televisie- en radiozenders van VRT grondig omgegooid worden.

Fans van Studio 100 moeten echter niet ongerust zijn. De meeste programma’s zullen niet worden uitgezonden – zoals Mega Mindy, Pippi Langkous of Spring, maar er komt wel een aanvullend aanbod waarbij ook enkele programma’s van Studio 100 zitten. Om 13.35 uur zal er een aflevering van Kwiskwat uitgezonden worden en om 17.30 uur komt Mega Toby in actie, in de Mega Toby Special. Samson & Gert blijven trouw op post om 16.35 uur.

Dit programmaschema zal gelijktijdig op Eén en Ketnet/Canvas worden uitgezonden. Het is dan ook de eerste keer sinds lange tijd dat Samson & Gert op Eén (TV1) zal worden uitgezonden, op een woensdagnamiddag. Of de geplande afleveringen van Dobus of Bumba zullen uitgezonden worden op het aanvullende digitale kanaal van Ketnet, Ketnet+, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *