Stem nu op je favoriet nieuw K-tje

De auditieafleveringen zijn achter de rug. De bootcamp is afgerond. K3 Zoekt K3 zet de eindsprint in naar een spannende ontknoping. Vanaf vrijdag 16 oktober 2015 geven 10 meiden vier weken lang het beste van zichzelf in de wervelende liveshows, in de hoop uitgeroepen te worden tot één van de nieuwe K3’tjes.

De laatste bootcamp-aflevering op vrijdag 9 oktober 2015 werd voor de meiden een rollercoaster van emoties. De 9 overgebleven kandidaten kregen te horen dat medekandidaten Jindra, Hanne en Demi dan toch niet hun koffers moesten pakken en zelfs beloond werden met een ticket richting eerste liveshow. Ook Lauren stak een wildcard op zak dankzij de positieve indruk die ze naliet op de kinderjury. Na een laatste toonmoment eindigde het avontuur voor Sarah Bossuwé en Keoma Aidhen. De tien resterende kandidaten maken zich nu op voor de grote liveshows in de AED Studio’s in Lint.

Bij de start van de liveshows verandert de wedstrijd compleet voor de kandidaten. Kijkers in Vlaanderen en Nederland kunnen vanaf dan stemmen voor hun favoriet K3’tje. Presentatoren Niels Destadsbader en Gerard Joling hadden aan het einde van de tweede bootcamp-aflevering op vrijdag 9 oktober 2015 echter een verrassing in petto voor de meiden. “De voting… start nu”, luidde het.

Vanaf nu kan de kijker thuis stemmen op zijn favoriete K3-kandidate. Dat kan door de naam van die kandidate te sms’en naar 6365 (€0,75/verzonden sms in Vlaanderen of (€0,90/verzonden sms in Nederland + eventuele kosten). De lijnen blijven een heel weekend lang geopend en worden op maandagochtend 12 oktober 2015 om 08.30 uur live gesloten bij Dauwe & Vancoillie bij de Vlaamse radiozender Qmusic. De inzet is hoog, want het meisje die de meeste stemmen achter haar naam weet te scharen, krijgt een wildcard voor de eerste liveshow en mag dus meteen door naar liveshow 2.

K3zoektK3live

 

KANDIDATEN

Laura Aussems (25, Voerstreek)

Muziek zit Laura in het bloed. Ze volgde een musicalopleiding en schrijft haar eigen nummers. Laura pakte de jury in de eerste auditieaflevering in met het nummer Eyo, meteen haar favoriete K3-nummer. Ook de guitige kuiltjes in haar wangen, haar vrolijke tutu en de bloemetjes in haar haren deden Karen, Kristel, Josje en Gert glimlachen. Tijdens de bootcamp wist Laura opnieuw een mooie prestatie neer te zetten, die ze hoopt door te trekken naar de liveshows.

“Als klein meisje droomde ik er al van om later mensen blij te maken door te zingen. Nu wil ik mijnpassie voor zang, dans en acteren verder uitbreiden. Deel uitmaken van K3 zou een heel mooi geschenk zijn. Ik kijk met veel energie en enthousiasme uit naar de liveshow. Ik heb nog nooit live op tv gezongen en dat lijkt mij zó cool!”

Favoriet K3-nummer: Eyo

Lauren De Ruyck (20, Gent)

Studente psychologie Lauren is qua podiumervaring niet aan haar proefstuk toe. In 2010 won ze Junior Eurosong met het nummer Get Up, nadien volgden rollen in verschillende grote musicals en een hoofdrol in de jeugdserie Galaxy Park. Tijdens haar auditie op Je Hebt Een Vriend kwam Lauren vocaal bijzonder sterk uit de hoek en wist ze de jury te overtuigen. In de bootcamp veroverde ze de harten van de kinderjury en stak ze zo een wildcard op zak.

“De bootcamp was de meest leerrijke ervaring van mijn leven. Ik ben dankbaar dat ik de kans krijg om de jury en het publiek de echte Lauren te laten zien; een teamplayer, luisterend oor en podiumbeest. Wordt het K3 of universiteit voor mij? Ik hoop dat Vlaanderen en Nederland mij samen met 2 toffe meisjes in hun hart sluit!”

Favoriet K3-nummer: Oya Lélé en Je Hebt Een Vriend

Marthe De Pillecyn (19, Kontich)

Marthe is de jongste telg van de groep, maar heeft al heel wat ervaring op een podium. De studente kinderverzorging zingt al 8 jaar bij het Studio 100-koor en stond al met K3 in de Amsterdam Arena. Tijdens haar auditie zong ze Verliefd en dat nummer bezorgde haar een plekje in de bootcamp. De jury noemde Marthe de kandidate die het meest groeide tijdens de bootcamp en ziet bovendien nog heel wat potentieel.

“Wees jezelf en geloof in de muziek die je brengt, dat is mijn motto. Een kinderlach is één van de mooiste geluiden op aarde. Dit is waar K3 voor staat. Hier deel van uitmaken is voor mij mooier dan het mooiste sprookje dat ooit geschreven werd! Tijdens het bootcamp ben ik verder gegroeid om een waardig K3’tje te zijn. In de liveshows wil ik me volledig inzetten om elk moment onvergetelijk te maken.”

Favoriet K3-nummer: Alleen Door Jou

Hanne Verbruggen (21, Mechelen)

Ook Hanne behoort tot de kandidaten die de jury het meest wisten te verrassen tijdens de bootcamp. Al bij het eerste toonmoment maakte ze indruk op Karen, Kristel, Josje, Gert en Miguel, waardoor ze een wildcard opstreek om rechtstreeks naar de eerste liveshow te gaan. En dat terwijl ze voor haar auditie op Trouwen nog nooit eerder op een podium had gestaan. In haar vrije tijd is Hanne leidster bij de Akabé-scouts, waar ze jongeren met een beperking een fijne tijd bezorgt.

“K3 zoekt k3 is een rollercoaster van emoties. Als je jezelf op tv ziet, begrijp je veel beter wat je werkpunten zijn. Ik denk dat ik gerust wat meer zelfverzekerd mag worden. Het kan elk moment gedaan zijn, dat hebben we de afgelopen weken wel gezien. Het komt er dus op aan met volle teugen te genieten, en dat doe ik!”

Favoriete K3-nummer: Viva Viool

Nora Gharib (21, Antwerpen)

“Ik hoop een beetje kleur in de nieuwe K3 te brengen”, vertelde Nora voor ze het podium opging om haar auditie te doen op Drums Gaan Boem. Podiumervaring had ze niet, maar daar was niets van te merken. Nora blies de publieks- en vakjury weg en ontpopte zich tijdens de bootcamp als een ruwe diamant. Als kind speelde Nora vaak K3 met haar zussen. In de liveshows van K3 Zoekt K3 staan, is dan ook een droom die werkelijkheid wordt.

“De bootcamp was een hele leerrijke en unieke ervaring. Ik ben ontzettend blij dat ik die met zo’n toffe meiden mocht meemaken. Nooit eerder zong ik voor een publiek, maar nu weet ik zéker dat dit is wat ik wil blijven doen. Naar de liveshows toe wil ik vooral genieten en mezelf blijven. Ik ben super benieuwd naar wat ons nog te wachten staat!”

Favoriet K3-nummer: Alle Kleuren

Lisa Michels (24 – Amsterdam)

De half Nederlandse, half Zweedse Lisa is danseres, model en zangeres. Ze genoot een opleiding voor allround performer en volgde een dansopleiding in Groningen. Ook deed Lisa in het verleden mee aan Fox Kids Live in Ahoy, een onvergetelijke ervaring. Tijdens haar auditie op Teleromeo wist Lisa Karen meteen te overtuigen en ook in de bootcamp bevestigde ze haar kwaliteiten. De jury stuurde haar dan ook unaniem door naar de liveshows.

“Ik vind het geweldig dat ik door ben naar de liveshows. Vanaf nu wordt het nóg spannender: live op tv!De heftige bootcamp was een prachtig leerproces om de drukte en afwisseling te ervaren die de meiden van K3 dagelijks mogen meemaken. Ik heb de smaak nóg meer te pakken en blijf mijn uiterste best doen om straks als één van de drie nieuwe K3’tjes in de voetsporen van Kristel, Karen en Josje te mogen stappen.”

Favoriet K3-nummer: En Ik Dans

Klaasje Meijer (20, ’s Gravezande & Amsterdam)

Klaasje heeft een grote liefde voor muziek. Ze volgt een klassieke opleiding aan het conservatorium, speelt dwarsfluit en geeft ook dwarsfluitles. Tijdens haar auditie op Je Hebt Een Vriend maakte het hart van Kristel een sprongetje. De bootcamp joeg de stress bij Klaasje soms de hoogte in. Ze liet zich echter niet uit haar lood slaan en zette telkens een knappe prestatie neer die haar naar de liveshows bracht.

“”Grijp je kans als die zich voordoet”, zei Josje ooit in een interview. Ik heb het altijd geweldig gevonden om mensen te entertainen en toen kwamen de audities voor K3 Zoekt K3… Ik vind het fantastisch en ben enorm blij en dankbaar dat ik naar de liveshows mag, het is echt een droom. Ik hoop dat de jury en alle mensen thuis in mij een echt K3-meisje zien.”

Favoriet K3-nummer: Ali Baba

Demi Matenahoru (21 – Amsterdam)

De stoere Demi smeet zich met volle overgave op haar auditie op Hart Verloren. De meningen van de jury waren verdeeld: van “die heeft het nu eens helemaal begrepen” tot “je maakt me een beetje bang”. In de bootcamp wist Demi echter iedereen in te pakken met haar bijzondere stemgeluid en verdiende ze samen met Hanne en Jindra een wildcard naar de eerste liveshow. Op het podium staan, is volgens haar dan ook het leukste wat er is.

“Atypische K3 of niet, ik ben enorm trots om in de eerste liveshow te staan. Ik kijk er onwijs naar uit dit avontuur te vervolgen en ga mijn uiterste best doen om één van de felbegeerde plekjes te veroveren in de nieuwe K3.”

Favoriete K3-nummer: Ster

Jindra Van Schaijk (22, Amsterdam)

Musicalactrice Jindra zette een prachtprestatie neer met haar auditie op Loko Lé en wist de publieks- en vakjury in een mum van tijd te overtuigen. Ze voelt zich thuis op een podium en kan er volledig zichzelf zijn. Hoewel de bootcamp niet altijd van een leien dakje liep, kon Jindra tijdens de belangrijke toonmomenten een sterke indruk nalaten. Zo sterk zelfs dat Karen, Kristel en Josje haar meteen een wildcard gaven naar de eerste liveshow.

“Ik ben zo trots en dankbaar dat ik samen met deze 9 meiden bij de laatste 10 zit, dat had ik nooit verwacht! Nu wordt het super spannend, maar ik hoop te gaan genieten en heel veel te leren. De spanning is groot voor de liveshows. Ik wil iedereen graag laten zien wat ik kan en dat ik echt een k3’tje wil zijn. Dit is wat ik ontzettend graag doe!”

Favoriet K3-nummer: Alle Kleuren

Suzan De Reus (21, Zuidschermen)

Suzan groeide op in het café van haar ouders en beleefde er vele leuke momenten. Ze zong er live met haar coverband Cold Turkey, het liefst van al covers van Anouk. Haar auditie op Oya Lélé in K3 Zoekt K3 kwam volgens jurylid Gert ‘bouwvakkerig’ over, maar Suzan maakte veel goed met haar unieke stemgeluid. Ook in de bootcamp wist Suzan zich te bewijzen, wat haar een ticket voor de liveshows opleverde.

”Ik heb onwijs veel zin in de liveshows! Optreden op een mooi podium voor een groot publiek en de jury… Ik zie het helemaal zitten. Tijdens de liveshows wil ik iedereen laten zien wat ik kan en wat ik heb geleerd tijdens de bootcamp; en daarnaast vooral genieten!”

Favoriet K3-nummer: Oya Lélé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *