Will Tura en Steve Willaert maken muziek voor opvolger 14-18

Studio 100 heeft zopas bekend gemaakt dat niemand minder dan Will Tura en Steve Willaert de muziek voor de opvolger van de succesvolle musical 14-18 zullen componeren. 

335.000 mensen brachten in 2014 een bezoek aan de Spektakel-Musical 14-18 in de Nekkerhal te Mechelen. Daarmee is de Spektakel-Musical van Studio 100 één van de populairste musicalproducties ooit in ons land. In 2015 kondigde Studio 100 dan ook aan dat er gewerkt werd aan een nieuwe musical, ditmaal rond de Tweede Wereldoorlog. Zopas gaf Studio 100 meer informatie vrij over deze nieuwe “spectaculaire” musical.

Niemand minder dan de Vlaamse muziekgoeroe Will Tura zal samen met Steve Willaert de muziek voor de nieuwe succesmusical componeren. Het creatieve team wordt aangevuld met Frank Van Laecke, die de regie en het scenario voor zijn rekening neemt, en Allard Blom, die meewerkt aan het scenario en instaat voor de liedteksten. Beide werkten eerder ookal aan de Spektakel-Musical 14-18 en aan de musical Daens. Gert Verhulst zal een coördinerende rol hebben in het creatieve team.

In het vtmnieuws beloofde Gert Verhulst dat de opvolger van 14-18 nog grootser en nog spectaculairder gaat zijn. “Wat we in ons hoofd hebben is nog nooit eerder vertoond, ik denk op héél de wereld niet”, aldus Verhulst in het vtmnieuws.

Will Tura:Het is altijd mijn droom geweest om voor een productie als deze de muziek te mogen componeren. Studio 100 staat garant voor kwaliteit en professionalisme en het is een voorrecht voor mij om deel te mogen uitmaken van dit project. Bovendien kan ik tegen Gert moeilijk nee zeggen (lacht). Dit project is voor mij ook enigszins emotioneel geladen, aangezien ik geboren ben in 1940 en de musical zal draaien om WOII. Het prijst me zeer gelukkig dat ik de muziek voor dit prestigeproject mag componeren samen met Steve Willaert. Wij werken al jaren samen; hij is mijn muzikale rechterhand. Ik ben ervan overtuigd dat we samen mooie dingen gaan maken!

Steve Willaert: “Will en ik werken al zo lang samen. Ik durf nu al te zeggen dat Wills talent als songschrijver en mijn ervaring als filmcomponist voor een prachtige combinatie zal zorgen. Ik kan niet wachten om er samen met Will aan te beginnen!

Gert Verhulst: “Will Tura is voor mij de absolute koning van de Vlaamse muziek. Mijn bewondering voor hem is enorm groot, ik hou ontzettend veel van zijn muziek. Dat hij samen met Steve Willaert de muziek voor deze topmusical gaat schrijven, overtreft mijn stoutste dromen.

De musical gaat in première op 7 oktober 2018, 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog én het moment waarop helaas de kiem voor de Tweede Wereldoorlog werd geplant.

Studio 100 is nog volop bezig aan de zoektocht naar een geschikte locatie. Mensen die als eerste een ticket willen bemachtigen kunnen zich op www.opvolger1418.be alvast registreren. Zij zullen als eerste de kans krijgen om tickets te boeken wanneer de ticketverkoop start. De ticketverkoop zal eind 2016 van start gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *