Studio 100 op 76e plaats in ‘Top 150 Global Licensors’

De Studio 100 Groep staat op de 76e plaats in de ‘The Top 150 Global Licensors report’ van 2015.

De Top 150 van de Wereldwijde Licentiegevers vertegenwoordigen 259.9 miljard dollar van de wereldwijde verkoop van licenties in 2014. Dit is een stijging van 8 miljard in vergelijking met het jaar 2013. De Studio 100 Groep zou volgens dit rapport 500 miljoen dollar verdiend hebben met de verkoop van licenties. 

De plaats in deze lijst heeft de Studio 100 Groep vooral te danken aan de populariteit van de animatiereeksen, die bij Studio 100 Animation en Flying Bark Studio werden geproduceerd. Zo zijn er wereldwijd meer dan 300 licentiedeals rond het populaire figuurtje: Maya de Bij. De licenties gaan van speelgoed tot verzorgingsproducten tot etenswaren. In 2014 heeft het licentieteam van de Studio 100 Groep zich dan ook voornamelijk gericht op de release van hun allereerste animatiefilm rond het vrolijke bijtje.

Ook de pas uitgebrachte CGI-animatiereeks rond Heidi is internationaal een succes. De reeks is aan meer dan 100 landen verkocht en is sinds de start een kijkcijferkanon op de Franse televisie. Ook de nieuwe reeks rond Wickie de Viking doet het goed, die aan meer dan 80 landen verkocht is. 

In september wordt in Australië en Nieuw-Zeeland een gloednieuwe animatiefilm uitgebracht rond het populaire koalabeertje Blinky Bill. Voorlopig wordt de film enkel in deze 2 landen uitgebracht. 

In de Benelux waren vooral K3 en Bumba de grote sterkhouders. Maar ook de 5 Plopsa-pretparken zorgden voor een grote bron aan inkomsten. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *