Nieuw Plopsa theater feestelijk geopend!

Vandaag werd het gloednieuwe theater geopend in Plopsaland De Panne. Voor deze gelegenheid had de burgemeester van Samson en Gert 57 collega-burgemeesters uitgenodigd.

Na vele jaren van trouwe dienst werd de circustent, waarin alle parkshows speelden, in januari afgebroken. Intussen werd dit gedeelte omgebouwd tot Wickieland met twee nieuwe stoere attracties. In amper 6 maanden tijd bouwde Plopsa een gloednieuw theater aan de inkom van het park, naast Mayaland. Het nieuwe theater telt 1.406 zitplaatsen, heeft een indrukwekkende foyer en zal zowel gebruikt worden voor de parkshows alsook voor externe shows buiten de parkuren. Ook de Samson en Gert Kerstshow zal deze winter in dit theater te zien zijn.

Naast de 57 Vlaamse burgemeesters, minister Turtelboom, staatssecretaris Wathelet en Gwendolyn Rutten, waren er ook tal van bekende Vlamingen aanwezig. Zo zagen we onder meer Walter Baele, Koen Crucke, Danny Verbiest, Peter Van de Velde en Jeremy Vandoorne.

De eer om als eerste in het nieuwe theater te mogen spelen, was weggelegd voor Samson en Gert. Naar jaarlijkse gewoonte treden ze op in een leuke zomershow, en speciaal voor de opening gaven ze vandaag al hun eerste optreden. Op het einde van de show mochten alle aanwezige burgemeesters op het podium komen om samen met burgemeester Modest te speechen en om het lint door te knippen.

“Aan alle theaters die vandaag openen, proficiat! Aan alle theaters die vandaag niet openen… Ook proficiat!”

In de show moet de burgemeester het theater officieel openen, maar hij wilt liever goochelen. De grote Modesto heeft ook een truc met een hamer, en hij vraagt of Gert met de hamer op z’n hoofd slaat. Helaas gaat de truc niet zoals verwacht…

Liedjes:

  • De wereld is mooi
  • Alles is op
  • Beste vriend
  • Klap maar in je handen
  • Wij gaan vliegen

Opmerkelijk is dat voor het eerst een Samson & Gert show niet wordt afgesloten met de Samsonrock.

Wil jij zelf het nieuwe Plopsa-theater gaan bewonderen? Nog tot en met 16 augustus (enkel tijdens de weekdagen) kun je telkens gaan kijken naar de Samson en Gert zomershow en dit telkens om 13.00 en 14.00 uur. In het weekend staat Kabouter Plop op de planken tijdens de Plopshow: Plop is op vakantie.

20130714-plopsa

Meer foto’s volgen binnenkort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *