Nieuwe zone in Plopsa Coo!

Plopsa Coo opent op zaterdag 31 maart de deuren. Het natuurpark gaat het nieuwe seizoen helemaal opgefrist en vernieuwd in. Het Ardense park krijgt een Dorpsplein met Dansende Fonteinen. Begin juni 2007 opent ook de Sterrentoren, een kopie van de SpringFlyer in Plopsaland De Panne.

Dorpsplein
Plopsa Coo pakt uit met zijn eigen Dorpsplein met de Dansende Fonteinen. Rondom het pittoreske plein komen authentieke Ardense huisjes die ondermeer het Eendjeskraam, het Schietkraam, een Lunapark, een souvenirwinkel en een horeca-uitgiftepunt huisvesten. De Botsauto’s zorgen voor de nodige kriebels. Wie van snelheid houdt, kan terecht op de karting. De pitstop van deze karting steekt helemaal in het nieuw.

Wolven
Ook het Wildpark onderging de nodige veranderingen. De bezoekers nemen plaats in gethematiseerde safaritreintjes en verkennen het Wildpark waarin damherten, everzwijnen en steenschapen gehuisvest zijn. Ze krijgen vanaf dit seizoen het gezelschap van Alaska wolven.

Sterrentoren
Eenmaal de bouwvergunning is goedgekeurd, wordt er meteen aangevangen met de opbouw van de duizelingwekkend hoge toren. De nieuwe blikvanger van Plopsa Coo, de Sterrentoren, opent vermoedelijk begin juni 2007. De Sterrentoren is een kopie van de SpringFlyer. Op 70m hoogte worden de bezoekers rondgezwierd. Ze kunnen genieten van het adembenemende uitzicht van de Watervallen van Coo en de omgeving.

Plopsa TV
Dit derde Plopsa-park aan de Watervallen van Coo creëert meer en meer zijn eigen identiteit. Nu enkele Studio 100-producties (Fred & Samson, Plop le Lutin, Bumba en Wizzy & Woppy) ook op de Waalse zender Club RTL te zien zijn tijdens het kinderblok Plopsa, wordt Plopsa Coo the place to be om de Waalse Studio 100-figuren te ontmoeten.

Tickets
De toeristische site is gratis toegankelijk. De attracties afzonderlijk zijn te betalen. Het tarief verschilt per attractie. Een all-in ticket biedt de bezoekers de gelegenheid een hele dag te genieten van alle attracties. Dit all-in ticket kost 19,00 euro in het laagseizoen. Tijdens het hoogseizoen betaal je 20,00 euro voor een all-in ticket. Tickets kunnen besteld worden via de website: www.plopsa.be. Vorig jaar verwelkomde het park 225.000 bezoekers.

  • Plopsa Coo opent op zaterdag 31 maart 2007
  • Nieuw 2007: – Dorpsplein met pittoreske Ardense huisjes – Wildpark met wolven – Sterrentoren (juni 2007)
  • Plopsa TV
  • Tickets: www.plopsa.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *