K3 Zoekt K3 – De eerste liveshow

Binnen exact vier weken weten Vlaanderen en Nederland welke drie meiden in de voetsporen treden van Karen, Kristel en Josje. K3 Zoekt K3 zit immers in de laatste sprint naar de grote finale op vrijdag 6 november 2015. Die eindsprint wordt op vrijdag 16 oktober 2015 ingezet met de allereerste liveshow, waarin de finalisten hun beste beentje moeten voorzetten om hun plekje in de wedstrijd te behouden.

De meiden trekken de liveshow samen op gang, maar staan voor het eerst ook solo op het podium met een niet-K3-nummer. Het hart van één meisje zal pas écht een sprongetje maken wanneer bekendgemaakt wordt wie de wildcard krijgt en dankzij de kijker rechtstreeks doorstoot naar volgende week.

Bij Marthe, Lauren, Nora, Laura, Hanne, Klaasje, Suzan, Lisa, Jindra en Demi staan de zenuwen alvast strak gespannen. In een overvolle studio openen zij vrijdag samen de show met het nummer Zwaai Als Je Verliefd Bent. Voor één van de meiden valt de stress echter meteen weg wanneer bekendgemaakt wordt wie dankzij de stem van de kijker de felbegeerde wildcard opstrijkt. De inzet is hoog, want de winnares stoot meteen door naar liveshow 2. Welk meisje krijgt het vertrouwen van kijkend Vlaanderen en Nederland?

Voor de 9 andere kandidaten is het erop of eronder. Hun lot ligt in handen van juryleden Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst én van de kijker. Ook zij kunnen namelijk hun favorietje naar de tweede liveshow stemmen via sms naar 6365 (€0,75/verzonden sms). De meiden treden eerst op in trio en brengen samen een bekende K3-musicalhit. Na hun optreden wordt één trio door de kijker meteen rechtstreeks doorgestuurd naar volgende week.

De 6 resterende meiden komen vervolgens solo op het podium te staan, en wel met een zelfgekozen Nederlandstalig nummer. Van Nielson over Rob De Nijs tot Clouseau: de K3’tjes zullen voor het eerst een andere kant van zichzelf laten zien. Op die manier hopen ze indruk te maken op de jury én op de kijker. Zij beslissen namelijk welke 5 van de 6 meiden in de running blijven en voor welke kandidate K3 Zoekt K3 onherroepelijk stopt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *