Screen Australia investeerd in animatiefilm ‘100% Wolf’

Screen Australia, het overheidsbedrijf van de Australische overheid, zal samen met Screenwest en Create NSW investeren in de animatiefilm ‘100% Wolf’. ‘100% Wolf’ wordt geproduceerd door de Australische animatiestudio Flying Bark Productions en de internationale verkoop wordt verzorgd door Studio 100 Film in Duitsland. 

Screen Australia, het Australische overheidsbedrijf dat zich bezighoudt met o.a. de ondersteuning van de Australische filmsector, heeft zopas bekend gemaakt dat het gaat investeren in de productie van de animatiefilm ‘100% Wolf’. Deze animatiefilm wordt door Flying Bark Productions (een dochteronderneming van Studio 100) in Australië geproduceerd en zal wereldwijd door het Duitse Studio 100 Film verkocht worden.

“We zijn verheugd dat we zoveel steun krijgen van Screen Australia, Screenwest en Create NSW om het geweldige boek van Jayne Lyons tot leven te brengen” vertellen producers Barbara Stephen en Alexia Gates-Foale. “100% Wolf is een grote opportuniteit voor de Australische productie-industrie om samen te werken om deze animatiefilm tot stand te brengen. Freddy en Batty hebben mooie verhaallijnen in deze film en we zijn ervan overtuigd dat hun verhalen impact zullen hebben bij het publiek in Australië en in de rest van de wereld”. 

Sally Caplan, Hoofd Productie bij Screen Australia: “Het ervaren team van Flying Bark Productions heeft reeds een succesvol parcours afgelegd in het leveren van succesvolle animatiefilms voor een wereldwijd publiek, waaronder Maya de Bij en Blinky Bill: The Movie, die in meer dan 80 landen in de bioscoop werden uitgebracht. Met het geweldige script dat zich richt op vriendschap, diversiteit en acceptatie, is 100% Wolf een gegarandeerde hit bij families in de hele wereld”.

Het verhaal

Freddy Lupin is de telg van een eeuwenoud weerwolvengeslacht. Tijdens Freddy’s eerste transformatie naar weerwolf, loopt het echter grondig mis wanneer hij niet transformeert tot weerwolf, maar tot roze poedel. Aan de ‘Growlington Academy’ probeert Freddy nieuwe vrienden te maken, maar vooral te bewijzen dat hij het in zich heeft om een wolventroep te leiden.

‘100% Wolf’ wordt geregisseerd door Alexs Stadermann en geproduceerd door Barbara Stephen en Alexia Gates-Foale en is gebaseerd op het boek van de Australische schrijfster Jayne Lyons dat werd geadapteerd door Fin Edquist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *