2 fonkelnieuwe Mega Mindy-attracties voor Plopsaland De Panne

Op 23 maart start Plopsaland De Panne het nieuwe seizoen met 2 fonkelnieuwe Mega Mindy-attracties: De Mega Mindy Jetski en De Vliegende Fietsen. Vanaf eind mei verwelkomt het park de bezoekers langs de nieuwe inkom. Beide investeringen kosten samen 7 miljoen euro.

2 Mega Mindy-attracties
Plopsaland De Panne pakt in 2008 uit met 2 fonkelnieuwe attracties rond de populaire heldin van Studio 100, Mega Mindy. De eerste attractie, de Mega Mindy Jetski is ingepland op de vijver. De kinderen nemen zelf plaats aan het stuur van de Jetski en scheuren over het water. Daarnaast komen De Vliegende Fietsen. Hoe harder je trapt, hoe hoger je vliegt! De fonkelnieuwe Mega Mindy-zone krijgt verder ook een horecapunt.

Bumba-speeltuin
Naast de Mega Mindy-zone investeerde Plopsaland De Panne ook in enkele andere nieuwigheden. De allerkleinsten kunnen zich voortaan uitleven in de Bumba-speeltuin. Verder kregen ook de Boomstammetjes en de Rollerskater een opfrissing. Het station van de Rollerskater is voortaan een reuzengroot schoenenrek.

De totale kostprijs voor deze investeringen bedraagt 1 miljoen euro.

Nieuwe inkom
Vanaf eind mei verwelkomt Plopsaland De Panne zijn bezoekers met een nieuwe inkom. Van op de parking komen de bezoekers onmiddellijk op het kassaplein waardoor zowel de bezoekers met de wagen als met het openbaar vervoer minder ver moeten wandelen om het park te betreden.

De blikvanger van de nieuwe inkomzone is ongetwijfeld de 12m hoge voordeur op het kassaplein. Deze deur verwijst met een knipoog naar de oneliner “Ja, ik moest kloppen want de bel doet het niet” uit de Samson & Gert series waarmee ooit het Studio 100-verhaal begon.

Voorts zorgen de 14 kassa’s en 12 toegangspoortjes voor een vlotte ontvangst op drukke momenten en kunnen de bezoekers bij slecht weer schuilen onder de 600m² grote overkapping aan de ingang. De nieuwe inkom voorziet eveneens een nieuw toiletgebouw net voor de ingang, een nieuw onthaal en een volledig uitgeruste EHBO-post.

Eenmaal voorbij de ingang ontdekken de bezoekers een Plopsa-boulevard met aan weerszijden nostalgische huisjes in Plopsa-stijl. Aan de linkerzijde verschijnt de Plopsa Winkel met een oppervlakte die dubbel zo groot is als de huidige winkel. Daarboven komen de nieuwe bureaus. Aan de rechterzijde verschijnt in een volgende fase het hotel.

De Plopsa-groep investeert 6 miljoen euro in de bouw van de nieuwe inkom.

Nieuwe attracties Plopsaland De Panne:

  • Mega Mindy-zone: Mega Mindy Jetski, De Vliegende Fietsen
  •  Overige investeringen: Bumba-speeltuin, opfrissing Boomstammetjes, re-look Rollerskater
  •  Investering: 1 miljoen euro

Nieuwe inkom:

  • Opening voorzien eind mei 2008
  • Investering: 6 miljoen euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *