Wat we tot nu toe al weten over de Spektakel-Musical 40-45 – Deel 2

Begin dit jaar brachten we een artikel uit dat alle reeds beschikbare informatie over de Spektakel-Musical 40-45 bundelde. Ondertussen zijn we 7 maanden later en staan er nog 20 dagen tussen nu en de première van deze gloednieuwe musical, dus hoog tijd voor een deel 2 van ons artikel “Wat we tot nu toe al weten over de Spektakel-Musical 40-45”. 

Midden februari schreven we het artikel Wat we tot nu toe al weten over de Spektakel-Musical 40-45′. We zijn zeven maanden later, dus hoog tijd voor een deel 2.

De locatie

De voorstellingen van de Spektakel-Musical 40-45 zullen exclusief gespeeld worden in het Studio 100 Pop-Up Theater te Puurs. Voor de mensen die bij het theater willen geraken met de auto, kunnen op hun gps onderstaand adres intikken. Studio 100 belooft een grote parking met voldoende parkeerplaatsen. Of en hoeveel de parking kost, is voorlopig nog niet geweten.

Studio 100 Pop-Up Theater
Schoonmansveld 18
Industriezone 561
2870 Puurs

De beste routes voor gebruikers van het openbare vervoer zijn nog niet bekend gemaakt.

De zaal

Het Studio 100 Pop-Up Theater is een tijdelijke constructie, gebouwd door Spantech en Montea. De speelruimte bedraagt 70 meter op 70 meter en tijdens de voorstelling zullen er 8 tribunes door de zaal rijden, maar ook het decor, dat bestaat uit 8 led-walls, zal autonoom door de zaal rijden.

Het geluid

Om in zo een grote zaal iedere bezoeker een optimale beleving qua geluid te verzorgen, heeft Studio 100 ervoor gekozen om géén traditioneel audiosysteem te gebruiken, maar om elke bezoekers van de voorstellingen te laten genieten door middel van een hoofdtelefoon.

Studio 100 voorziet hoofdtelefoons van het merk Sennheiser, maar volgens het 40-45 lespakket, mogen de bezoekers ook zelf een hoofdtelefoon of oortjes voorzien. De hoofdtelefoons van Studio 100 zullen voorzien worden van hygiënische beschermhoesjes en verstelbaar zijn in grootte.

De muziek

De muziek van de musical werd gecomponeerd door Will Tura en Steve Willaert. De liedteksten worden geschreven door Allard Blom, die tevens ook de teksten voor de liedjes van Daens en 14-18 schreef.

De muziek tijdens de voorstellingen wordt net als bij 14-18 niet live gespeeld. De muziek werd op voorhand ingespeeld door het 60-koppig Symfonieorkest Vlaanderen in de fenomenale Galaxy Studio’s te Mol.

Op 13 oktober zal er een dubbel-cd verschijnen, die waarschijnlijk naast de liedjes ook (een deel van) de underscore zal bevatten.

Voorstellingen

De eerste publieke voorstelling zal op woensdag 10 oktober gespeeld worden. Voorlopig staan er voorstellingen gepland t.e.m. 6 januari 2019. Indien de ticketverkoop het goed blijft doen, zullen er vrijwel zeker extra voorstellingen in verkoop gaan.

Ondertussen werden er reeds meer dan 210.000 tickets voor de musical verkocht. Nog nooit werden er in Vlaanderen zoveel tickets verkocht voor een musical die nog niet eens in première ging.

Wist je datjes

  • Er werden meer dan 90 versies gemaakt van het script;
  • De musical oorspronkelijk op de terreinen van Katoen Natie in Beveren opgevoerd ging worden;
  • Sergio Herman een exclusief restaurant zal uitbaten in het Studio 100 Pop-Up Theater;
  • James Cooke vanaf januari samen met Jonas Van Geel de rol van Louis zal spelen;
  • Jo Hens de understudy is voor Jelle Cleymans;
  • Michiel De Meyer is de understudy voor Jonas Van Geel en James Cooke;
  • De aanval op het Xxe konvooi een enorme inspiratiebron was voor de schrijvers;
  • Dagelijks zullen er meer dan 100 mensen voor en achter de schermen werken tijdens de voorstellingen;
  • De repetities gingen van start op 14 augustus 2018, 7 weken en 4 dagen voor de première van de musical.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *