Kosmoo en Nachtwacht verkocht aan buitenlandse zenders

Tijdens de televisiebeurs MIPJunior in Cannes heeft Studio 100 Media enkele belangrijke deals gesloten met populaire, buitenlandse televisiezenders. De deals hebben betrekking op de programma’s Kosmoo en Nachtwacht.

Vorige week maakte Studio 100 bekend dat Nickelodeon heeft beslist om Nachtwacht te gaan uitzenden in verschillende Europese landen, waaronder Duitsland en Polen. Gisteren maakte Studio 100 Media bekend dat er tijdens MIPJunior, de grote televisiebeurs in Cannes, enkele belangrijke deals zijn gesloten.

SVT Barnkanalen heeft tijdens de televisiebeurs de Zweedse uitzendrechten van het eerste seizoen van Kosmoo gekocht. Jongerenzender NRK Super heeft behalve de Noorse uitzendrechten van het eerste seizoen van Kosmoo, ook de Noorse uitzendrechten van de eerste twee seizoenen van de fantasyreeks Nachtwacht gekocht.

Martin Krieger, hoofd ‘Global Distribution’ bij Studio 100 Media: “We zijn zeer tevreden met de verder zetting van de succesvolle samenwerking met SVT Barnkanalen en NRK Super. Beide zenders bieden onderdak aan onze geweldige animatiereeksen Maya de Bij en Heidi. Verder heeft NRK Super met veel succes enkele van onze live-action series uitgezonden, waaronder Galaxy Park en Ghost Rockers en we zijn verheugd dat onze nieuwe reeksen Kosmoo en Nachtwacht ook een weg hebben gevonden naar de Scandinavische landen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *