Blinky Bill en Nils Holgersson zullen ook in Canada te zien zijn

Studio 100 Media, de Duitse dochteronderneming van Studio 100 die zich bezig houdt met de internationale distributie van de Studio 100 programma’s, heeft zopas een overeenkomst afgesloten met de Franstalige Canadese televisiezender ‘Radio-Canada’ met betrekking tot de uitzendrechten van de nieuwe animatiereeksen van Studio 100.

In de Studio 100 animatiestudio’s te Parijs en Sydney, wordt hard gewerkt aan twee nieuwe animatiereeksen rond twee wereldbekende figuren: Nils Holgerson en Blinky Bill. De nieuwe animatieseries zijn in 2017 klaar, en zullen vanaf dan ook overal ter wereld uitgezonden worden.

Studio 100 Media heeft zopas een licentieovereenkomst afgesloten met de Canadese televisiezender ‘Radio-Canada’. Hiermee krijgt de Franstalige Canadese zender de exclusieve free-to-air uitzendrechten en de niet-exclusieve SVOD (streaming, …) rechten van ‘The Wild Adventures of Blinky Bill’ en ‘Nils Holgersson’ voor het Canadese grondgebied.

Martin Krieger, hoofd ‘Global Distribution’ bij Studio 100 Media: “We zijn verheugd dat we kunnen gaan samenwerken met ‘Radio Canada’, die onze gloednieuwe animatiereeksen zal gaan uitzenden in Canada. Zowel Nils Holgersson als Blinky Bill zijn bekende internationale figuren en we zijn ervan overtuigd dat deze state-of-the-art animatieseries even succesvol zullen zijn als de originele reeksen en de aandacht van de kinderen in Canada zullen trekken.”

Lisa Savard, Senior Director jeugdprogrammatie van Radio-Canada: “Radio-Canada is trots dat het haar jonge kijkers de beste series van de wereld kan aanbieden, waarmee ze ook in contact komen met verschillende culturen en ervaringen. We zijn ervan overtuigd dat Blinky Bill en Nils Holgersson omarmd zullen worden door de Canadese jeugd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *