Derde seizoen op komst House of Anubis

Nickelodeon US en Studio 100 hebben hun plannen aangekondigd voor de productie van een derde seizoen van de succesvole live-actionreeks ‘House of Anubis’.

 ‘House of Anubis’ is een Engelstalige versie van de reeks ‘Het Huis Anubis’ die enorm populair is in België & Nederland, en waarvan er ook een succesvolle versie met Duitse acteurs te zien is op Nickelodeon Duitsland, Oostenrijk & Zwitserland (Das Haus Anubis). Deze Duitstalige versie ging voor het eerst op antenne in 2009, en is het meest populaire prime-time programma ooit op Nickelodeon Duitsland. Afgelopen weekend ging de eerste bioscoopfilm met de Duitse cast – Pfad der 7 Sünden – in première in Berlijn. In Zweden (Huset Anubis), Kroatië (Kuca Anubis) en Mexico (La Casa de Anubis) is de oorspronkelijke reeks in een gedubde versie te bekijken.

Het succes van de eerste 2 reeksen van ‘House of Anubis’ was zo groot in de Verenigde Staten, dat Nickelodeon US besliste om opnieuw een vervolg op de serie te bestellen bij producent Studio 100. De serie zal ook deze keer worden opgenomen in het Verenigd Koninkrijk, opnieuw in samenwerking met het Britse Lime Pictures.

‘Het Huis Anubis’ wordt door Studio 100 al enkele jaren opgenomen in Schelle en Londerzeel, en ook voor de Duitse versie ‘Das Haus Anubis’ gaan de opnames door in Schelle.

Seizoen 1 en 2 van ‘House of Anubis’ voor Nickelodeon US werd door Studio 100 opgenomen in Liverpool (Verenigd Koninkrijk). Studio 100 is hiermee het allereerste Europese productiehuis dat een televisiereeks maakte voor de Amerikaanse zender Nickelodeon US, die overal in de Verenigde Staten te bekijken is. En met succes: het eerste seizoen was goed voor gemiddeld 2,9 miljoen kijkers, en ook het 2e seizoen was opnieuw een schot in de roos. ‘House of Anubis’ is intussen ook op Nickelodeon wereldwijd te zien, en werd al uitgezonden in ondermeer Australië, Rusland, Spanje, Italië, Brazilië, Nieuw-Zeeland, Portugal, Brunei, Polen, Chili, Singapore, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk e.a. In het Verenigd Koninkrijk leidde dit afgelopen najaar ondermeer tot een nominatie voor een BAFTA award.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *