25ste Samson & Gert Kerstshow: een feest voor jong en oud!

Zaterdag 19 december 2015 ging de 25ste Samson & Gert Kerstshow in première. De jubileumeditie van de populaire Samson & Gert Kerstshow is na al die jaren nog steeds een feest voor jong en oud, en ook dit jaar bewijst Studio 100 dat je de successen van het afgelopen jaar, best mag relativeren met een gezonde portie humor.

2015 is een waar feestjaar voor de fans van Samson & Gert. In het najaar werden er maar liefst 50 afleveringen uit de oude doos uitgezonden op KETNET, verscheen een gelimiteerde LP en gaven het populairste hondje van de lage landen en zijn baasje een grandioos concert voor 30.000 studenten in Gent. Naar aloude gewoonte wordt het jaar afgesloten met de enige echte Samson & Gert Kerstshow, en ook dit jaar is de kerstshow een feest voor jong en oud.

In deze extra feestelijke Kerstshow worden Samson & Gert verrast door James, één van de Studio 100 TV presentatoren. James heeft namelijk groot nieuws voor onze vrienden. De directeur van Studio 100 TV geeft de jubilarissen een wereldreis van één jaar cadeau. Samson & Gert zijn in de wolken, maar er is echter één probleem: als Samson & Gert een jaar weg zijn, wie moet er dan optreden. Gelukkig hebben onze vrienden een oplossing: ze gaan op zoek naar waardige vervangers in “Samson & Gert zoeken Samson & Gert”. De Burgemeester, Van Leemhuyzen en Alberto zijn de geselecteerden om te bewijzen dat zij de ideale vervangers voor Samson & Gert zijn, waar wie van onze vrienden mogen Samson en Gert vervangen?

Studio 100 laat in deze kerstshow opnieuw zien dat er al eens gelachen mag worden met de successen van het bedrijf én met de actualiteit. Zo is de zoektocht naar de vervangers van Samson & Gert een fameuze knipoog naar ‘K3 Zoekt K3’, de succesvolle zoektocht naar de nieuwe K3. De zelfrelativering van de successen van Studio 100 zagen we een aantal jaren geleden al eens passeren, in de Kerstshow van 2009-2010, maar we moeten eerlijk zijn: het concept werkt. De lachspieren werden tijdens de voorstelling serieus aan het werk gezet, met dank aan het duo Walter De Donder en Walter Baele.

Natuurlijk is een Samson & Gert Kertshow géén Samson & Gert Kerstshow zonder de prachtige liedjes van het populaire duo. Na de ouverture van het Studio 100 Koor beginnen Samson & Gert met de geweldige “Oh la la la”. De show heeft een gezonde mix van oude en nieuwe nummers. Het muzikale hoogtepunt van de show was voor ons de prachtige versie van het nieuwste Samson & Gert nummer ‘Kerst voor iedereen‘.  De samenzang van Samson, Gert, De burgemeester, Van Leemhuyzen en Alberto zorgde voor kippenvel.

De kerstshow is nog t.e.m. 28 december te zien in het Plopsa Theater in Plopsaland De Panne en op 9 en 10 januari in het Ethias Theater te Hasselt.

12391106_938862389536936_2984109900274233589_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *