Prins Filip bezoekt animatiestudio van Studio 100 in Australië

Prins Filip bezocht vandaag The Flying Bark Studio in Sydney, in het kader van de Prinselijke economische handelsmissie. The Flying Bark Studio is één van de twee animatiestudio’s van Studio 100, het Vlaamse entertainmentbedrijf met kantoren in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong en Australië.

Prins Filip werd rondgeleid in de Australische animatiestudio door ondermeer Hans Bourlon (CEO) & Koen Peeters (CFO) van Studio 100, en Jim Ballantine, Managing Director van The Flying Bark Studio, en kreeg zowaar ook een primeur: The Flying Bark Studio gaat van start met de productie van de allereerste stereoscopische 3D bioscoopfilm van Maya de Bij, het animatiefiguurtje van Studio 100 waarvan de televisiereeks al aan meer dan 150 landen werd verkocht. Maya de Bij zal creatief talent uit Australië & Europa verenigen voor haar filmdebuut in 3D.

Hans Bourlon: “Het is een absolute eer voor Studio 100 om Prins Filip te mogen verwelkomen in onze Australische animatiestudio. We zijn ook erg trots dat we de aankondiging van de productie – door onze Flying Bark Studio – van de allereerste stereoscopische 3D-film van Maya konden doen in aanwezigheid van de Prins. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan de creatie van een nieuwe 3D- versie van deze populaire en wereldberoemde bij, en zijn erg trots dat ‘onze’ Maya – naast haar televisiecarrière in meer dan 150 landen – binnenkort ook haar filmdebuut zal maken op het witte doek.”

Flying Bark Studio – Sydney, Australië

Flying Bark Studio is de oudste en één van de meest gerenommeerde animatiestudio’s in Australië. Het bedrijf werd in 1968 opgericht door Yoram & Sandra Gross, en evolueerde van een familiebedrijf naar één van de grote spelers in het produceren van animatieseries. Sinds de overname van EM.Entertainment in 2008 maakt deze Australische animatiestudio deel uit van de Studio 100 Groep. De studio werd omgebouwd tot een 3D-animatiestudio waar animatoren van over de hele wereld aan het werk zijn. Op dit ogenblik zijn er 85 mensen aan de slag, afkomstig uit maar liefst 16 verschillende landen.

Met een indrukwekkende portfolio waaronder de animatieseries Legend of Enyo (2010), Zigby (2009), Zeke’s Pad (2008), Dive Olly Dive! (2006) en de langspeelfilm Santa’s Apprentice (2011), blijft The Flying Bark ook de laatste jaren de standaard zetten voor onderhoudende en hoogstaande kindercontent. In het najaar van 2011 werd in opdracht van ZDF de animatieserie The Woodlies opgeleverd, een serie naar de boekenreeks ‘Kein Keks für Kobolde‘ van de Duitse schrijfster Cornelia Funke. Momenteel wordt in The Flying Bark Studio gewerkt aan een bioscoopfilm van het iconische Australische figuurtje Blinky Bill. De twee Studio 100 animatiestudio’s, The Flying Bark en Studio 100 Animation, co-produceren de nieuwe animatiereeks in 3D van Wickie de Viking.

Vandaag werd in aanwezigheid van Prins Filip ook bekend gemaakt dat de productie van eerste bioscoopfilm van Maya de Bij in stereoscopische 3D door The Flying Bark Studio zal gebeuren.

The Flying Bark Studio wordt al enkele jaren geleid door de Amerikaan Jim Ballantine. Jim heeft een indrukwekkende loopbaan in de sector van de animatiefilm.
Hij vervulde diverse verantwoordelijke functies bij DISNEY & NICKELODEON. Voor Disney was hij producer van de films Bambi 2 & Brother Bear 2, en werkte hij mee aan oa. De Kleine Zeemeermin & De Reddertjes in Kangoeroeland. Voor Nickelodeon was hij producer van The Ren & Stimpy Show (genomineerd voor een Emmy in 1993 & 1994). Jim Ballantine was ook 2 jaar creative producer bij Animation Lab in Israël. Sinds 4 januari 2010 leidt hij voor Studio 100 The Flying Bark Studio in Australië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *