Extra voorwaarden bij milieuvergunning Plopsaland De Panne

Plopsa heeft na een betwisting van twee buurtbewoners een nieuwe milieuvergunning verkregen van de Vlaamse minister voor milieu en natuur Joke Schauvliege. Minister Schauvliege heeft het park wel 3 extra maatregelen opgelegd om de geluidshinder naar de buurtbewoners te verminderen. 

In september van 2016 kreeg Plopsaland De Panne van de gedeputeerde van de Provincie West-Vlaanderen een nieuwe milieuvergunning. Twee buurtbewoners van het park waren het er echter niet mee eens en gingen in beroep tegen de beslissing. Zopas heeft Vlaams Minister Joke Schauvliege de beslissing om de milieuvergunning af te leveren bevestigd. Echter heeft de minister het populaire park drie extra maatregelen opgelegd om de geluidsoverlast naar de omwonenden van het park te verminderen.

Zo zal vanaf 19 uur ’s avonds de muziek in het park stiller moeten zijn dan overdag.

Ook moet Plopsa een geluidswand voorzien ten westen van het park, om het geluid van de achtbaan ‘Victor’s Race’ te verminderen. Plopsafans.be bericht dat dit betekend dat de wand zal moeten komen achter het Plopsa-Express station in ‘De Wereld van Kaatje’. Ook zal de desbetreffende achtbaan net zoals Heidi The Ride moeten sluiten om 19 uur.

Als laatste extra maatregel is beslist dat het park een extra geluidswand van vijf meter moet bouwen achter de zone ‘Wickieland’. Hiermee moet de geluidshinder voor de bewoners die achter de desbetreffende zone wonen, beperkt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *