20 Jaar Studio 100 met … Bart Van Leemputten

2016 is voor alle Studio 100 fans een waar feestjaar, aangezien Studio 100 dit jaar 20 kaarsjes mag uitblazen. Omwille van deze geweldige gebeurtenis, heeft Studio100fan.eu iets speciaals in petto. Vandaag kijken wij terug op 20 jaar Studio 100 met niemand minder dan … Bart Van Leemputten.

Bart Van Leemputten is een Vlaamse regisseur. Hij studeerde af aan het ‘Royal Institute for Theatre, Cinema and Sound’ in Brussel en werkte in de jaren ’80 en begin jaren ’90 als radio-dj. In 1991 ging hij bij de toenmalige BRT aan de slag als eindregisseur van diverse programma’s, tot hij bij de toenmalige ‘dienst Jeugd’ aan de slag kon als vaste regisseur van o.a. Samson & Gert. Hij bleef bij de BRT tot aan de oprichting van Studio 100, toen hij zijn overstap maakte naar het bedrijf van Danny Verbiest, Gert Verhulst en Hans Bourlon. Hiermee was Bart één van de eerste vaste medewerkers van het bedrijf.

Als huisregisseur van Studio 100 had hij de leiding over verschillende legendarische Studio 100 programma’s, zoals Kabouter Plop, Piet Piraat, Spring, Hallo K3 en nog vele andere projecten.

Wij contacteerden Bart en vroegen hem achter zijn mooiste momenten uit ’20 Jaar Studio 100′.

“De beginjaren waren fantastisch, hard werken, lange dagen, maar we hebben wel veel plezier gemaakt met Samson en Gert. Mijn eerste langspeelfilm was een avontuur. Plop en de Kabouterschat blijft als eerste toch speciaal. Maar alle 10 films waren een feest!

Hallo K3 was geweldig leuk om doen, straffe madammen. Maar eigenlijk vond ik alles fijn: Samson en Gert, Plop, Piet piraat, Wizzy en Woppy, Dobus, Spring, Bobo, Jabaloe, Prinsessia, Kosmoo…

Ik doe nu eenmaal graag wat ik doe.”

DSC_0046

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *