Bouw Majaland in Polen van start gegaan

Gisteren is in Holiday Park Kownaty in Polen de eerste steen gelegd van Majaland, het eerste themapark van Polen op basis van de bekende Studio 100 figuurtjes Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi. Majaland moet in december 2017 de deuren openen.

In Holiday park Kownaty, een recreatiegebied van 205 hectare tussen Berlijn en Poznan, zijn Plopsa en de Nederlandse investeerder Momentum Capital begonnen aan de bouw van het Poolse themapark Majaland. Holiday Park Kownaty is eveneens een initiatief van Momentum Capital en zal bestaan uit op elkaar aansluitende themaparken en voorzieningen, waaronder hotels en een bungalowpark. Het themapark Majaland krijgt daarbinnen een grootte van 10 hectare, zal naar inschatting 300.000 bezoekers per jaar verwelkomen en het hele jaar door geopend zijn.

Met Majaland zet Plopsa Group haar eerste stappen in Polen. Plopsa bezit reeds succesvolle 6 themaparken in België, Nederland en Duitsland, waar de groep jaarlijks 3 miljoen bezoekers verwelkomt. De diverse Plopsa-parken zijn opgebouwd rond de succesvolle Studio 100 figuren, en vanwege het succes van een aantal van de Studio 100 figuren in Polen, zal ook het het Poolse Majaland in het teken staan van deze figuren. Zo werd de film ‘Maya: Eerste Vlucht’ in 2015 landelijk getoond in Poolse bioscopen en zijn de televisieseries over de avonturen van Maya de Bij en Wickie de Viking bijzonder geliefd. Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, zegt hierover het volgende: “De start van de bouw van Majaland hier op Holiday Park Kownaty sluit uitstekend aan op onze groeiambitie. Majaland zal gerealiseerd worden als onderdeel van de totale entertainmentformule van Studio 100 en Plopsa en vergelijkbaar zijn met zones zoals die zich in de huidige Plopsa-themaparken bevinden. Het nieuwe themapark zal kinderen en hun ouders onvergetelijke avonturen laten beleven.”

majalandkownaty-1

De eerste steen, waarmee de bouw van Majaland in Polen officieel van start gegaan is, is gezamenlijk gelegd door burgemeester Ryszard Stanulewicz van Torzym, de gemeente alwaar Holiday Park Kownaty zich bevindt, de CEO van Plopsa Group Steve Van den Kerkhof, de CEO van Momentum Capital Martijn van Rheenen en lokale jeugd.

majalandkownaty-3

Verwacht wordt dat Majaland haar eerste bezoekers kan verwelkomen in december 2017. “In 2018 komen er weer twee nieuwe Studio 100-films uit, namelijk de tweede Maya-film en een film over Wickie de Viking. Daarnaast verovert ‘Heidi’ binnenkort de Poolse huiskamers, de serie zal dan voor het eerst in Polen op de televisieschermen uitgezonden worden. Het is dus geweldig dat Poolse kinderen en hun ouders de wereld van deze figuren zelf kunnen gaan meemaken in Majaland!”, aldus Daniel Heinst, directeur Majaland Polen.

Ook Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital, toont zich zeer tevreden: “Na jaren van voorbereiding gaat Holiday Park Kownaty een nieuwe fase in. De start van de bouw van Majaland is een teamprestatie waarbij de lokale autoriteiten en gemeenschap, het team in Polen, de geweldige expertise van Plopsa en Studio 100, Momentum Capital en haar mede-investeerders allemaal hun bijdrage hebben geleverd. Bovendien gaan we een markt bedienen met het eerste echte themapark in Polen. Dat ons deze eer samen met Studio 100 en Plopsa te beurt valt maakt ons bijzonder trots.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *