Amerika wil Air Force One niet aan Plopsa verkopen

Plopsa bood $50.000 voor Air Force One, het voormalige vliegtuig van de Amerikaanse president, dat sinds 15 mei 2013 te koop aangeboden werd op de veilingsite van het Amerikaans Federaal Agentschap. Air Force One zou een speciale plaats krijgen in Holiday Park, het Duitse Plopsa-park. Tot zijn verrassing stelt Plopsa vast dat de veiling vroegtijdig gesloten werd en dat de voorwaarden veranderd zijn.

Plopsa communiceerde voorafgaand met de salesafdeling van de veilingsite om voldoende op de hoogte te zijn van de voorwaarden van de veiling. Hierbij werd de interesse om het vliegtuig te kopen meermaals geuit.

Om te kunnen bieden op Air Force One moesten geïnteresseerde bieders voor 29 mei 2013 (4 PM lokale tijd in San Francisco) het bedrag van $50.000 overmaken aan GSA Auctions, de Amerikaanse veilingsite, dit onder de vorm van een cheque of in cash geld en met vermelding van alle contactgegevens van de bieder.

“Op 17 mei 2013 maakte Plopsa een cheque van $50.000 over aan GSA Auctions om zo ons bod officieel te bevestigen”, legt Algemeen Directeur Steve Van den Kerkhof uit. “Vandaag stellen we echter vast dat de veiling vroegtijdig gesloten werd. Wij werden hiervan niet op de hoogte gebracht. Ook de voorwaarden bleken gewijzigd.”

Volgens de nieuwe voorwaarden moet een bieder inwoner zijn van de Verenigde Staten. Bovendien valt het vliegtuig nu ook onder de Amerikaanse wetgeving dat de export en import van defensie gerelateerde artikelen en diensten controleert in de Verenigde Staten (International Traffic in Arms Regulations (ITAR)).

“Wij vinden het dan ook bijzonder jammer dat de Amerikanen hun Air Force One blijkbaar niet willen verkopen aan ons”, aldus Steve Van den Kerkhof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *