1e editie van nieuw festival “Lekker Klassiek” brengt De Schorre muzikaal en culinair in vervoering!

Op zaterdag 26 augustus vond de eerste editie plaats van het nieuwe festival “Lekker Klassiek”. Het unieke concept dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op njam!-niveau werd door het aanwezige publiek fel gesmaakt. Het bleek meteen een schot in de roos want de reacties bij zowel artiesten, chefs als de meer dan 3.500 bezoekers zijn unaniem lovend. “Lekker Klassiek” is een initiatief van Studio 100 & Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Niemand minder dan Jef Neve tekende voor de artistieke leiding.

De Schorre was op zaterdag 26 augustus het toneel voor een mix van culinaire hoogstandjes en prachtige klassieke werken. Doorheen het domein liepen de bezoekers verrassende muzikale straatartiesten tegen het lijf die hen meteen in de juiste sfeer onderdompelden. Op het klein podium konden muziekliefhebbers ondermeer genieten van het koperensemble O’Brass en het koor Vivente Voce o.l.v. Jeroen Keymeulen. Daarna konden de aanwezigen op datzelfde podium luisteren naar de mooiste opera-aria’s gezongen door o.a. Ana Naqé, Anja Van Engeland, Agris Hartmanis en Adrian Fernandez, begeleid door Koen Wellens. Op het hoofdpodium zorgden Spirit Control en het Jef Neve Kamerorkest samen met Liebrecht Vanbeckevoort voor muzikale hoogstandjes. De avond werd afgesloten met een groots slotconcert met symfonisch orkest La Passione o.l.v. Dirk Brossé. Klara-stem Greet Samyn verzorgde de presentatie van het volledige festival.

Curator Jef Neve“Ik ben ongelofelijk tevreden over deze eerste editie van Lekker Klassiek. Je ziet echt dat de combinatie tussen lekker eten en klassieke muziek in een prachtig kader écht werkt. Ik ben dan ook heel fier op alle muzikanten die het beste van zichzelf hebben gegeven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *