Daens, grote winnaar van Vlaamse Musicalprijzen

De musical Daens is maandagavond de grote winnaar van de Vlaamse Musicalprijzen 2009 geworden met maar liefst acht prijzen. De verkiezing vond plaats in de Stadsschouwburg van Antwerpen.

Gisterenavond vond in de Stadsschouwburg van Antwerpen de verkiezing van de Vlaamse Musicalprijzen plaats. De musical Daens, een topproductie van Studio 100, viel maar liefst acht keer in de prijzen. Ze waren in 13 categorieën genomineerd.

De prijzen werden uitgedeeld door een vakkundige jury, voorgezeten door actrice Leah Thys. Naast ‘De Rode Loper Prijs’ voor ‘Beste Musical’ ontving de musical ook de ‘Radio 2 Publieksprijs’, de prijs voor de ‘Beste Mannelijke Hoofdrol’ (Lucas van den Eynde), de ‘Beste Mannelijke Bijrol’ (Jo de Meyere), de ‘Beste Regie’ (Frank van Laecke), de ‘Beste Inhoudelijke Prestatie’ (muziek van Dirk Brossé), de ‘Beste Creatieve Prestatie’ (scenografie van Piet de Koninck) en het ‘Beste Ensemble’.

Meer dan 220.000 mensen trokken dit en vorig jaar naar het voormalige Antwerpse postsorteercentrum om de musical te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *