Majaland Kownaty opent voor het eerst de deuren

Majaland Kownaty, het eerste pretpark van Plopsa in Polen, heeft gisteren officieel de deuren geopend. Het park telt reeds 25 attracties in zijn indoor- en outdoor gebied en stelt 150 mensen te werk. Het park zal naar schatting jaarlijks 300.000 bezoekers mogen verwelkomen.

Het park is een initiatief van de Nederlandse investeerder Momentum Capital in partnership met Plopsa Group, de themaparkdivisie binnen Studio 100. Majaland is het eerste themapark in Holiday Park Kownaty, een recreatiegebied van in totaal 205 hectare voor alle leeftijdsgroepen. Het strategisch gelegen domein situeert zich tussen Berlijn en Poznan en is gelegen aan de afslag van de A2 snelweg tussen Berlijn en Warschau. Het omliggende recreatiedomein is eveneens een project van Momentum Capital en zal bestaan uit op elkaar aansluitende themaparken en voorzieningen, waaronder hotels en een bungalowpark. Het themapark Majaland krijgt daarbinnen een grootte van 10 hectare. Met Majaland zet Plopsa Group haar eerste stappen in Polen.

Typerend voor de Plopsa-parken is dat ze opgebouwd worden rond de populaire Studio 100-figuren. De bouw van Majaland in Polen is dan ook een direct gevolg van het succes van de Studio 100-characters in Polen en kadert perfect binnen de totale entertainmentformule van Studio 100.

Zoals de naam van het park al laat uitschijnen, vindt een groot deel van de thematisering haar oorsprong in de populariteit van Maya de Bij. Zo werd de Maya-film ‘De Honingspelen’ eerder dit jaar landelijk getoond in Poolse bioscopen. De televisieserie over de avonturen van de vrolijke bij wordt vertoond op de publieke omroepzenders TVP en TVP ABC, net als de serie over Heidi. Ook deze krijgt een plaats in het park door middel van besneeuwde landschappen en de typische sfeer van de Zwitserse bergen. Een derde thema dat bezoekers kunnen terugvinden in Majaland is opgebouwd rond de leefwereld van Wickie de Viking. Ruwe rotsen en attracties gethematiseerd in een robuuste vikingsfeer dompelen bezoekers helemaal onder in de leefwereld van de kleine viking. Ook Bumba – die voorlopig nog niet gekend is in Polen – krijgt een plaatsje in het park in de vorm een verkeerspark en ‘Bumba’s Brandweermolen’. Hiermee doet de kleine clown dus eveneens zijn intrede in Polen.

Op een totale oppervlakte van 20.000 vierkante meter biedt Majaland Kownaty het perfecte uitje in alle weersomstandigheden. Zo bestaat het park niet alleen uit een enorme overdekte zone, maar kunnen bezoekers ook terecht in het ruime buitengedeelte. Het aanbod bestaat uit maar liefst 25 attracties, waarvan 17 attracties zich in de indoorzone bevinden en de overige 8 een plaats kregen in openlucht. Naast een ruim attractieaanbod omvat Majaland Kownaty een restaurant en enkele snack- en horecapunten waar onder andere typische Poolse specialiteiten aangeboden zullen worden. Daarnaast biedt het park ook plaats voor de winkel ‘Mayaland Shop’ waar merchandising van onder andere de in het park aanwezige figuren aangekocht kan worden.

De opening van Majaland Kownaty betekent allesbehalve dat het park reeds gefinaliseerd is. Plopsa zet haar sterk doorgedreven investeringsbeleid waarvoor het gekend staat ook in het nieuwe themapark verder. Zo werden recent de bouwwerken gestart voor de constructie van een nieuwe attractie in de vorm van een houten coaster. Het zal de allereerste houten coaster in Polen zijn en bovendien een mooie aanvulling op het huidig attractieaanbod van Majaland Kownaty.

Voor de realisatie van deze investering wordt opnieuw beroep gedaan op Great Coasters International, die eerder ook al de gelijksoortige houten achtbaan ‘Heidi The Ride’ in het Belgische Plopsaland De Panne construeerden. Het kostenplaatje van het nieuwe pronkstuk bedraagt 7,5 miljoen euro.

Niet alleen voor de constructie, maar ook voor de exploitatie van het park wordt beroep gedaan op lokale Poolse medewerkers. Met de komst van Majaland Kownaty worden maar liefst 150 extra jobs gecreëerd in de regio

Vanavond vindt er een grote openingsschow plaats in het Poolse park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *