Studio 100 TV binnenkort in Wallonië te zien

Na het overdonderende succes van het vernieuwde Studio 100 TV op Telenet in Vlaanderen, heeft Studio 100 een overeenkomst gesloten met Proximus, om in Wallonië een gelijkaardig televisiekanaal uit te zenden. De Franstalige Studio 100 TV zal er vanaf 1 juni te zien zijn op Proximus TV op kanaal 143. 

1 september 2008. Studio 100 TV ging voor de eerste keer on-air op Telenet Digitale TV in Vlaanderen. Tijdens de eerste jaren van de zender, zond deze enkel videoclips van de populaire Studio 100 figuren uit, en enkel overdag. Enkele jaren later werd beslist om non-stop uit te zenden, en sinds vorig jaar zijn er ook afleveringen van verschillende Studio 100 producties te zien op de populaire kinderzender.

Op 1 juni zal een Franstalige variant van Studio 100 TV gelanceerd worden op Proximus TV. De zender zal 24 uur per dag uitzenden, en zal plaats bieden voor de leukste Studio 100 programma’s, zoals Bumba, Plop, Maya de Bij, Heidi, … Maar ook ROX, Twinipop en De Avonturen van K3 zullen vanaf dit najaar op de Franstalige Studio 100 TV te zien zijn.

Phillip Vandervoort, Chief Consumer Market Officer Proximus: “Studio 100 is een beetje het Belgische Disney: Maya de Bij, Heidi, Wickie de Viking, … ze laten kinderen overal ter wereld dromen. Wij zijn zeer blij dat we vanaf 1 juni onze Waalse klanten kunnen laten kennis maken met een zender die voor 100% bestaat uit de avonturen van de grootste kinderhelden die in België zijn ontstaan, zoals Bumba, Lutin Plop, Mega Mindy, …”

Anja Van Mensel, CEO Studio 100: “Met het lanceren van deze nieuwe kinderzender in Franstalig België, voegen we een extra keuzemogelijkheid toe voor tv-kijkers tussen 0 en 12 jaar. Lachen is altijd fijn, vooral met je vrienden. Humor, vriendschap en entertainment zijn de basiselementen voor deze nieuwe zender. Onze lokaal ontwikkelde programma’s, zoals Plop, Mega Mindy, Fred & Samson, … spelen een belangrijke rol op de zender, maar ook programma’s zoals Maya, Heidi en Wickie de Viking zullen een plaatsje krijgen op de zender. Hierdoor kunnen ook de ouders met hun kroost genieten van de programma’s, waar zij ooit mee opgroeiden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *