Geschiedenis van K3


Het sprookje begon ergens in 1999. De meisjes van K3 schreven zich in voor de voorrondes van het Vlaamse Eurovisiesongfestival. Het liedje waarmee ze deelnamen, Heyah Mama, werd meteen een monsterhit! Er werden in Vlaanderen maar liefst 50.000 singles verkocht. Niet veel later knalden Yeke yeke en I love you baby uit de luidsprekers en het allereerste K3-album Parels volgde heel snel.

In de zomer van 2000 staken de meisjes de grens over en was Heyah Mama voor het eerst te horen in Nederland. De liedjes Yippee yippee, Leonardo en Oma's aan de top werden meegezongen door duizenden jonge fans. In Nederland werd de cd Parels bekroond met goud en Alle kleuren ontvangde zelfs platina. De K3-droom kon nu al niet meer stuk!

2001 is het jaar van K3 en hun Tele-Romeo. Ook dat liedje klimde heel snel naar de top van de hitparade. Karen, Kristel en Kathleen brachen hun derde gelijknamige cd uit en ze besloten door Nederland en België te toeren met, hoe kan het anders, de Tele-Romeo-tour!

In het voorjaar van 2002 werden de K3-tjes omgetoverd tot drie goede feeën in de musical Doornroosje. De hit Toveren uit die musical stond al snel op de eerste plaats van de hitparade in zowel Vlaanderen als in Nederland.

Na dit avontuur stortte K3 zich opnieuw op hun eigen shows. De Zomershow trok door Vlaanderen en Nederland, maar liefst 500.000 mensen kwamen kijken! In september 2002 was ook het vierde K3-album klaar. De liedjes Feest, Verliefd en Papapa groeiden ook nu weer uit tot superhits! Er leek geen einde te komen aan het K3-geluk! Na optredens, cd's maken en acteren in een musical werd het tijd voor een volgende droom: in maart 2003 kregen de meisjes op de Nederlandse televisie (TROS) bij Z@ppelin hun eigen tv-programma: De wereld van K3, met veel muziek en interviews. Op de commerciële zender VTM kwam een Vlaamse variant.

En alsof het nog niet druk genoeg was, besloten de K3-meiden om opnieuw in een musical mee te doen. Knirri, Knarri en Knorri veroverden meer dan 140.000 harten in de musical De 3 Biggetjes! De K3-girls voelden zich helemaal Oya Lélé en schreeuwden dat dan ook van de daken. Nog in hetzelfde jaar verraste K3 alle fans met de schitterende show K3 in Wonderland. En als klap op de vuurpijl kregen ze een award voor meer dan 3.000.000 verkochte albums, singles en dvd's. Op het einde van het jaar vierden de meisjes hun 5-jarig jubileum met de cd en tv-special 5 jaar K3.

In 2004 verschenen er vier singles. Karen, Kristel en Kathleen hebben hun Hart verloren in een discotheek, ze stapten in het plezierbootje van de Liefdeskapitein en werden zelfs echte superhelden met het liedje Superhero! Op 29 september 2004 kwam ook de eerste K3-film in de bioscoop. Karen, Kristel en Kathleen vlogen door de lucht in K3 en het Magische Medaillon. In Nederland en Vlaanderen trok de film maar liefst 450.000 bezoekers.

Onvermoeibaar als echte superhelden trokken ze met hun nieuwe show K3 de wereld rond door de Benelux. Om een fantastisch jaar af te sluiten, kwam de single Zou er iemand zijn op Mars uit. 2005 werd niet alleen het jaar van de superhit Kuma he, maar ook van de historische concerten in het Sportpaleis en K3 in Ahoy'. In de Rotterdamse poptempel verpulverden ze alle records door maar liefst 12 uitverkochte concerten te geven. De single Borst vooruit zette de kroon op het werk.

In 2006 komen er maar liefst meer dan 500.000 mensen naar de bioscoop om te genieten van K3 en het IJsprinsesje. Meer dan 200.000 mensen zagen hun nieuwe show K3 en het heksenexamen en Ya Ya Yippee werd een gigantische hit!

Ook 2007 kon voor de meisjes al niet meer stuk, want ze mochten de musical De 3 Biggetjes hernemen. Sinds de zomer van 2007 zijn ze ook als wassen beelden te bewonderen bij Madame Tussauds in Amsterdam. In het najaar van 2007 brachten ze hun derde bioscoopfilm K3 en de Kattenprins uit. K3 vierde in 2008 haar 10-jarig jubileum, dat werd gevierd met een groot feest in Eindhoven (NL) en Sint-Niklaas (BE).

Op 23 maart 2009 stond de showbizzwereld even stil, toen Kathleen in een persconferentie bekendmaakte dat ze K3 zou verlaten. Haar laatste optreden met K3 vond plaats op 28 juni 2009 tijdens het Studio 100 Zomerfestival in de Rotterdamse Ahoy. Karen en Kristel gaven aan nog wel door te willen blijven gaan met K3. Door middel van een zoektocht op SBS6 en VTM gaat K2 op zoek naar K3. Na een intensieve voorbereiding kozen op 3 oktober tijdens een live-uitzending, die bekeken werd door maar liefst 3.400.000 mensen, Karen en Kristel de opvolgster van Kathleen: Josje. In de uitverkochte tournee die op 9 oktober van start gaat, sloten Vlaanderen en Nederland Josje in hun hart.

De single 'MaMaSé!' bereikte in een mum van tijd de top van de Vlaamse en Nederlandse hitparade. K3 heeft weer een nummer 1! In beide landen bereikte de single binnen de kortste keren de platina-status. In Nederland stond 'MaMaSé!' 6 weken op nummer één en daardoor werd K3 de populairste Belgische act uit de Nederlandse hitgeschiedenis. In Vlaanderen stond het nummer meer dan 7 weken op 1 en verbreekt daarmee het record van 'Tele-Romeo'. In november verscheen het album 'MaMaSé!'. Op enkele weken tijd werden er meer dan 270.000 exemplaren verkocht. In Nederland zijn ze intussen de best scorende Vlaamse groep aller tijden en werd het album al snel tripel platina! Er werden in totaal meer dan 330.000 albums verkocht.

Sinds 2010 kunnen we de avonturen van K3 volgen in de sitcom: 'Hallo K3'. Onder meer Jacques Vermeire, Winston Post en Mette Gramberg spelen een hoofdrol in deze komische reeks. Deze sitcom is zowel te zien in Vlaanderen (vtmKzoom) als in Nederland (Tros). Dit jaar kwamen de meisjes ook met een gloednieuwe show: 'K3 en de wondermachine'.

In 2011 kwam K3 met een gloednieuw Album: 'Eyo'. Dit album was ook een enorm succes. In minder dan een maand waren er 100.000 exemplaren verkocht. Samen met dit album kondigde K3 ook een concertreeks aan in het sportpaleis en in Ahoy. Deze concerten waren ook een enorm succes. De eerste 2 concerten waren in minder dan 10 dagen uitverkocht zodat er heel snel nieuwe data aangekondigd werden. Uiteindelijk staat K3 4 keer in het sportpaleis en 7 keer in Ahoy.

Na de sportpaleisreeks was 2012 ook het jaar waarin K3 een nieuwe film maakte, de eerste met Josje. 'K3 Bengeltjes' was de titel en kwam ongeveer gelijktijdig uit met het nieuwe album 'Engeltjes'. De nieuwe film was een enorm succes met meer dan 550.000 bezoekers in België en Nederland.

In 2013 bestaat K3 15 jaar. Speciaal hiervoor komt K3 naar de theaters voor een verjaardagsshow. Deze theatertour werd een enorm succes met 63 optredens. Om het feestjaar af te sluit kwam er een gloednieuw album uit 'Loko Le'. Later zou blijken dat dit het laatste album was met Karen, Kristel en Josje.

In 2014 kwam K3 met een gloednieuwe film: 'K3 Dierenhotel'. De film kreeg meer dan 470.000 bezoekers. Ook kwam er een nieuw programma 'K3 kan het'. In dit programma, dat zijn premiere beleefde op Studio 100 TV, vervult K3 wensen van Kinderen. Dit concept werd later ook uitgebreid naar een nieuwe tour: de 'K3 kan het'-tour. Hier mogen kindjes live op het podium wensen vervullen.

De tour werd in 2015 succesvol afgesloten in Hasselt, maar 3 dagen na het einde van de tour, kwam K3 met een schokkende mededeling. Op 18 maart 2015 stond de showbizzwereld opnieuw stil. Karen, Kristel en Josje stoppen met K3 en gaan zelf op zoek in een tv-show naar 3 nieuwe meisjes voor K3. De inschrijvingen voor de nieuwe K3 starten per direct en 6081 meisjes schrijven zich in om hun droom waar te maken.

In september 2015 begon de zoektocht met 4 auditie-afleveringen. Hierin werd door een publieksjury, K3 en Gert Verhulst de kandidates bepaald die naar de bootcamp mochten gaan. Uiteindelijk overleven 26 meisjes de audities, maar de bootcamp is een ware slachting. Al bij de allereerste opdracht vallen 11 meisjes af. Nadien vallen nog 5 meisjes af zodat de liveshows aangevat worden met 10 meisjes

Op vrijdag 6 november wonnen Hanne, Klaasje en Marthe 'K3 Zoekt K3', en daarmee werden zij de nieuwe meisjes van K3. Enkele dagen na hun overwinnen doken Hanne, Klaasje en Marthe de studio in om hun allereerste videoclip '10.000 Luchtballonnen' op te nemen, zongen ze hun allereerste album in én startten hun uitverkochte tournee door Vlaanderen en Nederland.

ReactiesBeste bezoeker,
Op dit moment zit onze Plopsabase nog in een bèta-stadium. Dat wil zeggen dat het kan zijn dat de informatie op bepaalde pagina's nog niet compleet is of dat er zaken zijn die nog niet helemaal naar behoren werken.
Wij vragen hiervoor je begrip.
Zoeken in de Plopsabase: