Notice: Undefined variable: extern in /home/deb69870n5/domains/studio100fan.nl/public_html/wp-content/plugins/plopsabase/inc/inc_id_profiel.php on line 211

Notice: Undefined variable: extern in /home/deb69870n5/domains/studio100fan.nl/public_html/wp-content/plugins/plopsabase/inc/inc_id_profiel.php on line 452

"Walter Van De Velde"

Walter Van de Velde is een Vlaamse acteur, regisseur en scenarist. Voor Studio 100 speelde hij Octaaf De Bolle in Samson & Gert en schreef hij de dialogen van verschillende musicals.

    • Naam:Walter Van De Velde
    • Geslacht:  Man
    • Geboortedatum: 18 mei 1950 (70 jaar)
    • Geboorteplaats: Anterwerpen (Vlaanderen)
    • Nationaliteit: Belgisch
Walter Van de Velde werd op 18 mei 1950 geboren in Antwerpen. Hij studeerde af aan het Conservatorium in Antwerpen en speelde toneel in verschillende Antwerpse theatergezelschappen. In 1989 werd hij freelance acteur en regisseur, en begon hij te schrijven voor verschillende tv-programma's. Samen met zijn vrouw Simonne Peeters bedacht hij de succesvolle VTM-reeks 'Lilli & Marleen'. In 1992 maakte Walter zijn debuut in Samson & Gert als Octaaf de Bolle. Hij vertolkte die rol tot in 2002, toen hij afscheid nam van het personage waar hij 10 jaar gestalte aan gaf. Van de Velde was tevens ook één van de drijvende krachten achter Hallo België, de allereerste Studio 100 productie voor volwassenen. In 2008 keerde Van de Velde eenmalig terug naar het Samson & Gert universum voor de bioscoopfilm "Hotel op stelten".

Momenteel is Walter vooral actief als regisseur en schrijver van toneelstukken.Nog niet beschikbaar.
Nog niet beschikbaar.Nog niet beschikbaar.

Nog niet beschikbaar.

ReactiesBeste bezoeker,
Op dit moment zit onze Plopsabase nog in een bèta-stadium. Dat wil zeggen dat het kan zijn dat de informatie op bepaalde pagina's nog niet compleet is of dat er zaken zijn die nog niet helemaal naar behoren werken.
Wij vragen hiervoor je begrip.
Zoeken in de Plopsabase: