"Nico De Braeckeleer"

Nico De Braeckeleer is een Vlaamse scenarist en schrijver. Voor Studio 100 werkte hij als scenarist o.a. aan Prinsessia, ROX, Hallo K3 en Nachtwacht.

    • Naam:Nico De Braeckeleer
    • Geslacht:  Man
    • Geboortedatum: 8 april 1974 (47 jaar)
    • Geboorteplaats: Dendermonde (Vlaanderen)
    • Nationaliteit: Belg
Nico De Braeckeleer werd op 8 april 1974 geboren te Dendermonde. Zoals zoveel jongeren was ook deze jonge knaap niet echt dol op lezen, totdat hij op 13-jarige leeftijd in één ruk een fantasy-boek uitlas. Nico raakte in de ban door het genre en begon zelf al snel kortverhalen te schrijven. Vanaf toen had deze jonge kerel een grote droom: schrijver worden.
Na de opleiding "Pers en Voorlichting" volgde Nico nog een aantal opleidingen, waaronder "scenarioschrijven". Wat hij leerde, werd omgezet naar de praktijk. Voor de VRT schreef hij in 1997 de FC De Kampioenen aflevering: "FC Junior".
Na enkele jaren als informatieambtenaar te hebben gewerkt voor de gemeente Grimbergen, publiceerde Nico in 2002 zijn eerste jeugdboek. Nadien volgde nog vele boeken bij verschillende uitgeverijen.
In augustus 2011 ruilde Nico zijn job van informatieambtenaar in voor een job bij Studio 100 als scenarist / schrijver.Vergroten Klik op de afbeelding voor een vergroting
Nog niet beschikbaar.Nog niet beschikbaar.

ReactiesBeste bezoeker,
Op dit moment zit onze Plopsabase nog in een bèta-stadium. Dat wil zeggen dat het kan zijn dat de informatie op bepaalde pagina's nog niet compleet is of dat er zaken zijn die nog niet helemaal naar behoren werken.
Wij vragen hiervoor je begrip.
Zoeken in de Plopsabase: